torsdag 7 februari 2008

Utibacken

Det verkade vara falskt alarm med sjukandet, efter en god natts = hel natts!! sömn vaknade lillpajsarn 06.20 i morse och var pigg på äventyr. Vi är verkligen inte bortskämda med hela nätter här i huset, tror fortfarande man kan räkna de nätter vi har sovit utan att han har vaknat en endaste gång på båda händernas fingrar. Så trots att det blev en något tidig start på dagen kände jag mig ändå rätt utvilad.

Morgonen förflöt som den oftast gör, vi åt frukost, lekte lite, grabben lekte lite mera medan jag surfade med ett halvt öga, sen läste vi böcker. Tappade upp ett bad åt Albin och duschade själv medan han badade. Sen borstade både liten och stor tänderna och så klädde vi på oss. Efter en ca. 15 minuters kamp för att få på den envise lille herremannen halare, vantar, hjälmmössa, stickad mössa och skor gick vi ut på gården. Jag byggde en snölykta medan Albin stod som en paralyserad michelingubbe och såg på, sen gick vi runt och inspekterade grannarnas gungor och vindspel. Så tittade vi i postlådan (fyra gånger för att det tydligen var så skojigt) och konstaterade att den var tom. Efter det spände jag fast Albin i en av hans pulkor -han fick två till julklapp- och så tog vi en tur runt grannskapet. Han tyckte att det var ofantligt roligt att åka pulka, satt med en liten söt min och pekade på allt möjligt. Dagens höjdpunkt inträffade definitivt då vi mötte en katt. Katten blev visserligen livrädd för oss och sprang som ett svart streck för att komma undan det mystiska ekipaget, men det räckte för lillgubben, han tjöt av glädje.

Väl hemma igen tog vi ett varv till runt gården innan vi gick in tillbaka. Sen följde en dispyt om huruvida den mindre av oss skulle sova middag. Den mindre gick segrande ur striden. Så vi läste mera böcker (Lek med Molly alltför många gånger, Greta Gris kurragömma 2 gånger, Bajsplutten en gång men med sju spolningar, Miffys pysselbok oändligt antal gånger och Vad Puh gillar två gånger). Så åt vi lite frukt, byggde lite lego, såg ett par gånger på klipp från Piggley Winks på youtube och sen, äntligen, efter lite kamp och en flaska mjölk, somnade lillbusen.

På mig väntar nu ett väldigt stökigt kök, ett hav av leksaker och så småningom lite matlagning. Ska bara sitta en stund först, och njuta av lugnet och tystnaden. Aaah. Tystnaden.

Inga kommentarer: