fredag 4 juli 2008

livstecken

Jodå, vi lever ännu. Jag har bara inte haft någon lust med bloggandet på ett tag, funderar på att antingen lägga ner min blogg helt eller så göra om den på något sätt. Det får bero än så länge, snart nog mognar väl nån slags beslut fram.

Sommaren har kommit, har väl ingen undgått att märka. Igår var vi ute så gott som hela dagen, vilket resulterade i en intressant mönstrad och rödfärgad rygg på mig. Och om det sen var solen, några jordgubbar han åt eller möjligtvis lite sand som han hann svälja som är orsaken vete fåglarna, men Albin har haft diarré hela dagen idag. Vi har bytt blöja på honom säkert 15 gånger och nu är stackaren alldeles babianröd i rumpan. Ömt är det också, han blir alldeles olycklig när vi tvättar honom. Frätande alienpoop är inte skoj.

Juli blir en fullspäckad månad, så gott som varje veckoslut är fullbokad och åtminstone två lördagar är det dessutom två begivenheter som krockar. Lite konstigt är det allt att allt intressant som händer på hela året måste trängas in under en fyraveckorsperiod... okej, det kanske inte är riktigt så, men det känns så just nu.

Glada nyheter har vi också fått, Albin ska få en kusin i januari, ett lika överraskande som roligt besked! Hälsningar till blivande modern som jag har hört läser här ibland :-)!

Och mera nyheter, under etiketten utveckling, nya ord i förrådet för lillgubben! Det börjar äntligen lossna lite hans pratande, han har inte alls varit särskilt intresserad av att härma ord tidigare (bokstäver däremot är jätteintressanta, han kan otroligt många redan, favoriten är K), men nu äntligen!! Jag har nämligen nästan hunnit börja tycka att han är lite sen i jämförelse med hans jämnåriga kompisar i mammagruppen... här följer Albins vokabulär:

mamma, pappa och Aij (=Albin)
bojj, bojje, bojjajj (boll, bollen, bollar)
Titi (Pingu)
Appla (äpple)
baa (banan)
pä (päron)
krrr! (korv)
att! (hatt)
gla (glasögon)
bu (byxor)
ko! (skor)
katt
ka! (kasta)
ka-ka (an)ka (fåglar, särskilt ankor)
tra (traktor)
tuut-tuut (bil)
putt-putt (båt)
tla (dricka eller flaska)
mun (uttalas med det allra sötast lilla u man kan tänka sig)
oppa (hoppa)
ompa (bolibompa, han sjunger med i vinjetten)
tack
maa (mage)
+ diverse djurläten och säkert en drös ord som jag nu pga trötthet glömt att han kan.
Nu är klockan redan imorgon, så nu ska jag söka mig i säng äntligen. Imorgon ska vi på 80-årskalas ute på Ådön, hoppas lilla pratkvarnens mage är i skick då!

2 kommentarer:

Fru Mju sa...

brrr, kalas där ute i det här vädret. sommaren tog paus. suck.

hoppas Albins mage är bättre

Mirre sa...

Brr minsann, det var inte varmt! Det var nog bara nån endagarsripuli Albin råkade ut för, som tur!